tisdag 27 maj 2014

Något alla borde läsa

Jag har läst boken Sanningen om Alice av Rebecca James.

Boken handlar om Kate Boydells liv efter mordet på hennes lillasyster. Kate och Rachel var på en fest och de skulle få skjuts av några killar hem. Rachel var full.  Killarna verkade trevliga och bjöd på öl Rachel tog tacksamt emot ölen eftersom hon trodde att det var öl men i själva verket var det droger. Bilen stannade inte framför systrarnas hus utan långt därifrån. Killarna var vidriga och motbjudande. Kate blev inlåst i ett förråd och Rachel låg lidande på marken med en upprullad kjol och med gängets ledare Jack mellan benen. Kate lyckades rymma men när hon kom med hjälp var bilen borta och Rachel låg ensam på marken med ölburkarna som killarna hade bjudit dem på runt omkring sig.
Efter att Rachel blivit våldtagen och sedan dött efter en överdos av droger träffade Kate Alice , de lärde känna varandra och blev mycket bra vänner. Alice hjälpte henne en början med att komma över Rachel. Men eftersom började Alice att bete sig konstigt.
 Boken heter sanningen om Alice eftersom Kate får reda på att Alice inte är så snäll som hon verkar utan att det finns en anledning varför hon blev kompis med Kate, hennes bror var med i gänget.

Jag tycker att det här är en viktig bok att läsa eftersom det handlar om sexuella övergrepp som en vanlig tonåring kan råka ut för. Man ska inte lita på allt och alla, speciellt inte på en klubb klockan tolv på natten. Denna bok passar för alla  ungdomar och vuxna, jag rekommenderar denna bok enormt. Detta något som jag tycker alla borde läsa.

Denna bok påminner mig om sexuella övergrepp som Rapport berättade för ungefär ett års sedan. Det var en man som betalade andra män för göra sexuella övergrepp på barn och tonåringar, detta dokumenterades sedan på youtube.

Av: Alice Björkman 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar