torsdag 26 maj 2011

En Spännande Actionroman

Sent ute är en bra och spännande bok skriven av Mats Berggren och Bawer Coskun, det som gör boken så spännande är att Bawer Coskun, en utav dom som skrev boken, har varit med om något liknande själv. Han vet hur det är och därför kan dom berätta det så verklighetstroget.
Sent ute är en bok som handlar om en 15-åring kurdisk kille som bor i Bredäng, han heter Baran. Barans pappa reser hem till Kurdistan för att hälsa på sin pappa (Barans farfar) som inte mår speciellt bra. När Barans pappa har rest iväg passar Baran på att ”låna” bilen och festa lite, men det slutar inte speciellt bra.

Jag tycker denna boken var jätte spännande eftersom den handlar om saker som vi ungdomar kanske kan liksom ansluta till. Den är väldigt bra och har ett bra och spännande innehåll. Den var väldigt bra i längd liksom, den var inte lång tråkig. Man ville liksom bara läsa mer och mer hela tiden för den var så himla spännande och bra.

Mats Berggren är en svensk författare född 1957 i Södertälje. Mats arbetade som metallarbetare på Scania 1978-1985. Därefter gick han kulturvetarlinjen på Stockholms universitet 1985-1987 men har sedan debuten med boken Orent ackord försörjt sig som författare. Boken Sent ute släpptes år 2004 av bokförlaget ”Rabén och Sjögren”.

Bawer Coskun är själv en kurd och har vuxit upp i ett hus på Bredäng. Boken handlar om saker som hänt Bawer själv när han var liten. Bawer Coskun är född år 1981 och är idag (2011) 20 år gammal.

Jag rekommenderar boken till alla som gillar lite spännande böcker som har med lite kärlek och lugn, till personer som gillar ungdoms böcker som ändå är lite vuxna, och till personer som vill ha lite att läsa men ändå inte läsa samma bok för länge.

2 kommentarer:

  1. Det var roligt att du tyckte om boken, Erik. Jag föreslår att du hittar någon ny bok av Mats Berggren / Sylvia

    SvaraRadera
  2. Det var en bra recension, boken verkar bra och jag tror att jag kanske ska läsa den någon gång!
    //Alice

    SvaraRadera