onsdag 25 maj 2011

Livet är inte rättvist!!!


Boken heter Outsiders och är översatt från engelska av Lars Göran Larsson.
Utgavs första gången av ”The viking press”, i New York 1967. Den har sedan översatts och getts ut av ”Raben och Sjögren” i Stockholm. Bokens omslag kommer från filmen Outsiders.

Författaren heter S. E. Hinton och var 15 år när hon skrev denna bok, två år senare publicerades den. Hon har också skrivit Rumble fish , Yesterday och Stay runner.


Boken handlar om en pojke som kallas ”Ponyboy” och är 14 år och bor tillsammans med sina storebröder ”sodapop” och ”Darry” i Eastside, New york. De tillhör rövarna som brukar hamna i bråk med snobbarna på Westside. Ponyboy och hans bäste kompis Johnny är ute sent en kväll i New York och allt går inte som de vill när de träffar på snobbarna...

Jag gillar denna boken för att den visar att livet inte är rättvist och våld löser ingenting, den är spännande och ganska sorglig, och man börjar gilla Ponyboy av de valen han gör.

Jag gillar när Ponyboy och Johnny är på en hamburgeresturang efter att inte ha ätit på flera dagar efter att ha gömt sig i en kyrka.

Jag tycker att boken passar för alla åldrar och de som vill ha en bok som är spännande under hela boken.

Man ska läsa boken för att den visar att det finns många som har det svårt och andra som har det betydligt lättare. Den är bra och spännande rolig och sorglig på samma gång.

3 kommentarer:

  1. Det är roligt att du fastnade för denna bok och tyckte om den. Vill du läsa mer av Susan Hinton?/ Sylvia.

    SvaraRadera
  2. Verkar som en bra bok Jonte! Spännande

    SvaraRadera
  3. bra Recession Jonte.
    Denna Recession gör så jag gärna vill läsa boken
    bra Recession

    SvaraRadera