fredag 27 maj 2011

Ormintresserad kille hamnar i gängfälla

Författaren heter ROBERT SWINDELLS. Bokens titel är Ormbiten. Boken är översatt av Helena Olsson. Originalet heter Snakebite. Lite fakta om författaren; Robert E. Swindells är född 20 mars 1993 och är en brittisk författare av ungdomslitteratur. Argasso är förelaget. Boken trycktes av WS Bookwell i Finland 2008.

Alex Cowan är en sjuttonårig kille som hamnat i bråk med ett farligt gäng i hans bostadsområde. Han är arbetslös och bor med sin mamma. Han föder upp guppies och tycker om djur. När han fyller 17 år får han en orm av sin morbror. Ormen döper han till Pila och från den dagen bär han alltid ormen med sig i fickan. Sen skulle Alex köpa mat till ormarna. han drar till affären och köper syrosor för fyra pund. Sen när han ska hem så kommer gänget och ropar ”Kossan!, vad är det för låda du har i fickan?!” Alex säger inget, men sen tar dom lådan och knuffar honom och släpper ut syrsorna. Gänget fortsätter att trakassera Alex tills han en dag får oväntad hjälp av sim orm.

Jag tycker att boken var ganska tråkig i början, men sen började jag gilla den. Det blev spännande när gänget hela tiden jagade Alex.

En speciell händelse i boken som jag tyckte om var när han fick ormen av sin morbror.

Boken är en lättläst version och det gjorde att den gick ganska snabbt att läsa. Om man vill ha en spännande bok som inte är så lång så tycker jag att man ska läsa den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar